janromkes.punt.nl
 
 
 
 
 
Zwaartransport
 
 
Video Zwaartransport 1
 
Video zwaartransport 2
 
 
klik hier voor mijn supersnelle
fotoserie 
 
 
 
 
 
Japanse Trucks
 
 
 
 
Fotoboek Flevotrans Tollebeek
 
klik hier voor een schitterende
diavoorstelling met muziek!
 
Foto Album
Brouwer transport
Urk
Jansen transport
Urk
 
Rit naar Moskou
 
Allerlei foto's
 
Van Schiphol naar helsinki
 
Scandinavie
 
Foto's Rene Bras
 
DAF Foto's
 
Chauffeurs en hun Werk
 
 
Foto's MammoetTransport
 
Foto's Hovotrans
 
Tank-Bulk Transport
 
52 dagen in een vrachtwagen
 over de Atlantische Oceaan  
 

test
Wat iedereen vreesde: dodelijke crash door werken op E17(be)
Wat iedereen vreesde: dodelijke crash door werken op E17(be)
 
KRUISHOUTEM - Voor de tweede keer in amper drie dagen tijd is er gisteren aan de werken op de E17 tussen Deinze en Zwijnaarde een zwaar ongeval gebeurd met vrachtwagens. Vier trucks en twee auto's botsten op elkaar in de staart van de file voor de wegenwerken. De ravage was enorm. Eén truckchauffeur kwam om het leven, vier anderen raakten gewond.
Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30uur in Kruishoutem in de richting van Gent. Daar had zich de dagelijkse file gevormd omdat alle verkeer ter hoogte van Deinze op twee rijstroken moet. Dat zorgt telkens voor een ellenlange rij vrachtwagens op de eerste rijstrook.

‘Een vrachtwagenbestuurder heeft die file waarschijnlijk te laat opgemerkt', zegt Thierry De Bilde, hoofdcommissaris van de Oost-Vlaamse wegpolitie. De truck ramde een vrachtwagen die op zijn beurt tegen twee andere wegreuzen werd geslingerd. Het resultaat was dramatisch. De drie rijstroken waren versperd door de wrakken. Twee personenwagens die het ongeval probeerden te vermijden, deelden ook in de brokken.

Onmiddellijk kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Maar zij konden de chauffeur die op de file was ingereden, een 45-jarige man uit de omgeving van Zemst, niet meer redden. De bestuurder van de vrachtwagen die achteraan aangereden werd, zat gekneld in zijn cabine. Hij werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Twee andere vrachtwagenbestuurders en een autobestuurder liepen lichte verwondingen op.

 
       
foto pdv 
 
‘Het ongeval veroorzaakte een verkeerschaos vanjewelste', zegt De Bilde nog. ‘De snelweg was urenlang volledig versperd.' Daarom moest alle verkeer in Kruishoutem afgeleid worden. De tientallen voertuigen die tussen de afrit Kruishoutem en het ongeval stonden, mochten onder begeleiding van de politie rechtsomkeert maken. Pas rond twintig voor zeven was de snelweg weer open.

Moeilijk te begrijpen

De werken op de E17 bouwen intussen een slechte reputatie op. Omdat automobilisten er de snelheid niet respecteren en het constant aanschuiven is, moesten de hulpdiensten de voorbije twee maanden al tien keer uitrukken voor ongevallen met gewonden.

Vorige dinsdag reden op amper vijf kilometer van de plaats waar het ongeval gisteren gebeurde, nog drie vrachtwagens op elkaar in. Ook toen merkte een chauffeur de file te laat op. Dat eiste twee gewonden.

Op 2 mei knalde een motorrijder op de signalisatie, en in april gebeurden kort na elkaar twee ongevallen waarbij in totaal negen vrachtwagens en twee personenwagens betrokken waren. Verhalen die tevens fel doen denken aan vorig jaar. Toen werd iets verder op diezelfde E17 gewerkt en gebeurden er tijdens bepaalde weken zelfs tot drie zware ongevallen.

‘Het valt moeilijk te begrijpen hoe het komt dat die drama's blijven gebeuren', zegt luitenant Marnique Van De Vijver van de brandweer van Gavere. Aan de weersomstandigheden heeft het veelal niet gelegen. De zware ongevallen van deze week gebeurden alleszins bij droog weer. ‘En de signalisatie op de E17 is ook duidelijk. Onaangepaste snelheid en onoplettendheid zijn de belangrijkste oorzaken', aldus de brandweerman.

De wegenwerken op de E17 duren nog tot einde augustus.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Categorieën
 
 
'Schrijf een reactie in het gastenboek '
 
 
 
 

Visserijnieuws.punt.nl

 

M de Vries Transoprt Urk
5 schitterende albums over
Transport van toen.
 
 
 
Mooie foto's Broersma
Diverse foto's
 
Historische foto's Elzo Smit
Lommerts Delfzijl Elzo Smit
 
Historische foto's Ron Bout
 
Filmpjes/video's van/of Roadtrains
 
Historische Foto's
 
Het leven van een Chauffeur
in beeld gebracht

 

 

Laatste reacties
    Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl